Korpiklaani Launches A Beard Oil – Proceeds Go To Charity

Korpiklaani, Partawa and Mad Viking Finland, a charity club of bearded men, have created a beard oil in collaboration. It will be sold as a limited edition of 2000 bottles. Of the price of each sold bottle, 5€ will be given to SYLVA to help fight cancer of children and youth.

The CEO of Partawa, Mika Poikonen, is very happy with the new oil. “The oil is called Korven Kyynel (Tear of the Wilderness). It has the scent of an evergreen tree and it’s straight from the “Eyes of the Forest” like a song with almost the same name by Korpiklaani says. The beard oil was made in Finland and all of its ingredients are completely natural. Korven Kyynel treats the beard and the skin and helps children and youth who are sick with cancer.”

Partawa and Mad Viking Finland began charity activities last year via band collaboration with Turmion Kätilöt. Their product was a beard oil called Viimeinen voitelu (Extreme Unction). “When we asked Korpiklaani to join us this year, they said yes right away. And while Turmion Kätilöt was a great band, with Korpiklaani we have to take internationality into account.” tells Sami Orava, the chairman of Mad Viking Finland.

According to Jonne Järvelä, the singer/guitarist of Korpiklaani, picking the charity was easy. “It was easy to promise to join the beard oil project of Partawa and Mad Viking Finland. The number of beards in our band is quite big, so we are going to need the product too, along with the scent of the wilderness, of course!”

“Picking the charity was easy as well because cancer has taken away my grandparents and last year also my uncle and the sister of my mother-in-law. Cancer has the tendency to cut the victim’s life short and I can only imagine how horrible it is for a family when a child gets sick with it. That’s why we wanted to donate the proceeds to fight cancer of children and youth.” Jonne from Korpiklaani continues.

When cancer touches the life of a family, the patient’s and their loved one’s lives change suddenly and unexpectedly. Sylva helps them to handle the crisis, cope with the disease and move onward in the difficult situation. “Everybody needs somebody to walk beside them at some point, somebody who sticks by them when things get hard. Also Sylva needs supporters – people to walk with us – because we finance our activities mainly with donated funds. We are very grateful for the cooperation with Mad Viking Finland and Korpiklaani.” rejoices Anna-Leena Mitro, the treasuring manager of Sylva.

Due to the covid situation, we won’t host a public launching event, but Korven Kyynel is launched officially on Thursday 15th of October at 12 PM with this media release.

The selling of the beard oil begins 1st of November 2020 and it will be sold in the online stores of Partawa and Korpiklaani.

—————————

KORPIKLAANILTA PARTAÖLJY – TUOTTO OHJATAAN HYVÄNTEKEVÄISYYTEEN

Korpiklaani, Partawa sekä parrakkaiden miesten hyväntekeväisyysklubi Mad Viking Finland ry ovat yhteistyössä luoneet limited edition – partaöljyn, jota tehdään myyntiin 2000 kappaletta. Jokaisesta myydystä partaöljystä ohjataan 5€ lasten ja nuorten syövän vastaiseen työhön SYLVA RY:lle.

Partawan toimitusjohtaja Mika Poikonen on hyvin tyytyväinen uuteen öljyyn: “Öljyn nimi on Korven Kyynel ja se on tuoksultaan erittäin havuinen ja kuten bändin lähes saman niminen laulu kertoo, suoraan “Metsän silmistä”. Partaöljy on valmistettu Suomessa ja nimeään kunnioittaen täysin luontaisista aineksista. Korven Kyynel pitää huolen parrasta ja ihosta sekä auttaa syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria.”

Partawa ja Mad Viking Finland aloittivat viime vuonna hyväntekeväisyyden bändiyhteistyön kautta Turmion Kätilöiden kanssa, jolloin valmistui Kätilöiden “Viimeinen voitelu”-partaöljy. “Kun kysyimme Korpiklaania tälle vuodelle, bändi oli heti valmis mukaan. Ja jos Turmion Kätilöt oli iso bändi, niin nyt Korpiklaanin kanssa täytyy valmisteluissa huomioida kansainvälisyys” kertoo Mad Viking Finlandin puheenjohtaja Sami Orava.

Korpiklaanin Jonne Järvelän mukaan hyväntekeväisyyskohteen valinta oli bändille helppo: ”Oli helppo lupautua heti mukaan Partawan sekä parrakkaiden miesten hyväntekeväisyysklubi Mad Viking Finland ry:n partaöljyprojektiin. Bändimme kun on varsin parrakas, tuote tulee jo omaankin tarpeeseen ja tottakai korven tuoksulla!”

”Hyväntekeväisyyskohde oli myös helppo valinta, koska syöpä on vienyt omat isovanhempani ja viime vuonna myös setäni sekä anoppini siskon.

Syövällä on tapa viedä uhrinsa aina liian aikaisin ja voin vain kuvitella kuinka kauheaa se on perheelle, jonka lapsi sairastuu siihen. Siksi halusimme valita hyväntekeväisyyskohteeksi nimenomaan lasten ja nuorten syöpien vastaisen työn”, jatkaa Korpiklaanin Jonne.

Kun syöpä koskettaa perhettä, sairastuneen ja hänen läheistensä elämä muuttuu yhtäkkiä ja arvaamatta. Sylva auttaa selviämään kriisistä, käsittelemään sairastumista ja suuntaamaan eteenpäin vaikeassa elämäntilanteessa. ”Jokainen tarvitsee joskus kanssakulkijan. Jonkun, joka pysyy rinnalla silloinkin, kun on vaikeaa. Myös Sylva tarvitsee tukijoita – kanssakulkijoita – sillä rahoitamme toimintamme pääosin lahjoitusvaroin. Olemme hyvin kiitollisia yhteistyöstä Partawan, Mad Viking Finlandin ja Korpiklaanin kanssa,” iloitsee Sylva ry:n varainhankintapäällikkö Anna-Leena Mitro.

Partaöljyn myynti aloitetaan 1.11.2020, tuotteen myynnistä vastaavat Partawan ja Korpiklaanin verkkokaupat.

www.korpiklaanishop.com